İnternette domuz gribinden etkilenecek


Domuz gribi salgınından internet de etkilenecek... Tatiller sebebiyle zamanı internette geçirmesi ağlarda aşırı yüklenmeye neden olabilir.


H1N1 virüsü tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Türkiye’de bazı illerde okulların tatil olmasına neden olan grip salgını ABD’de her geçen gün daha fazla öğrenci ve çalışanı eve mahkum ediyor. Amerika’da yayımlanan bir rapor salgının başka bir olası etkisini ortaya koydu. Rapora göre çok sayıda insanın hastalık nedeniyle evde kalması ve bu zamanı internette geçirmesi ağlarda aşırı yüklenmeye neden olabilir. ABD’de kamu harcamalarını kontrol eden The Government Accountability Office’in yayımladığı rapora göre hastalık salgın durumuna geçmesi ve internet kullanımının artması ile yerel ağlar çökebilir.


+30 Ekim 2009 Cuma, 11:41
 
kaynak : veteknoloji.com



İnönü'de Bir Zafer Daha

İnönü'de Bir Zafer daha
Ligde iki gol atan oyuncusu olmayan Beşiktaş'ta dün de İsmail Köybaşı sahne aldı. 36 metreden yolladığı füzeyle Ankaragücü önünde 3 puanı getirdi


Beşiktaş 'fırtınalı geçen günleri' bir an önce geride bırakmak isterken dün A.Gücü'nü yağmurlu ve fırtınalı bir havada karşıladı. İsmail'in attığı golle 3 puanı almayı başarırken zorlu dönemeç olan Kasım ayı için iyi bir moral yakaladı. İlk dakikalarda taraftarın takıma desteği ve Nihat'ın hırsı dikkat çekti. Mustafa Denizli'nin verdiği 11 kararlarından 'Ekrem Wolfsburg maçına mı saklandı?' düşüncesi izleyenleri kaplarken 8'de Nihat'ın kullandığı köşe vuruşuna Nobre altı pasın içinde kafayı vurdu ancak kaleci Serkan çizgi üzerinden çıkardı. Hemen sonrasında Nihat'ın bu sefer sağdan ortası Ernst'in auta giden kafa vuruşunda takımın hırsını göstermesi açısından önemliydi. 16'da Ernst'in bıraktığı topa İsmail 36 metreden vurdu, savunmadan seken top filelerle, genç futbolcu da tribünlerle buluştu: 1-0. 32'da Broggi'nin pasıyla buluşan Murat topa dokundu fakat top Rüştü'de kaldı. 44'de Nihat'ın vuruşu kaleye paralel geçti. Gerilerden gelen Nobre de dokunamayınca top auta gitti.


UMUTLAR TAZELENDİ


2. yarıda takımlar dengeli mücadelelerini sürdürdüler. 59'da sağdan inen Ekrem'in şutu sol kanattaki Yusuf'a adeta pas oldu. Tecrübeli oyuncu İsmail'e verdi, genç oyuncunun ortasını Nobre'den önce Ankaragücü savunması kornere gönderdi. 82'de topla ceza sahasına soldan giren Bobo pasını Tabata'ya çıkardı. Brezilyalı oyuncunun şutu kalenin sağından dışarı çıktı. 84'te Ekrem'in pasıyla kaleyi cepheden gören Tabata'nın vuruşunu Serkan kornere gönderdi. 88'de Meye'nin şutunu Rüştü çıkardı, Hürriyet'ten önce İsmail mutlak bir golü çıkararak maçın adamlığına aday olurken Beşiktaş'ın savunma zafiyetinin var olduğunu bir kez daha hatırlattı. Fırtınalı bir gecede Beşiktaş tek golle sıcak 3 puan aldı. Wolfsburg maçı öncesi umutlarını da, moralini de ısıtarak ayrıldı.

kaynak : sabah




Facebook İçin Kırmızı Alarm





Facebook İçin Kırmızı Alarm
30 Ekim 2009 / 18:00
Facebook şifrenizi değiştirmeniz konusunda bir e-posta alırsanız dikkat edin: Virüs çıkabilir.

Son günlerde pek çok internet kullanıcısı Facebook'tan gelen ve site üzerinde kullandıkları şifreyi değiştirmeleri ile ilgili e-posta almaya başladılar. Fakat Facebook'tan geliyor gibi görünen bu e-posta aslında virüs içeriyor!


Bredolab Truva Atı adı verilen bu virüs, hacker'ların gönderdikleri sahte e-postanın eklentisinde bir .ZIP veya .EXE dosyası olarak geliyor. Facebook_Password_2rd17.zip veya Facebook_Password_2rd17.exe gibi bir isme sahip olan virüs dosyasının son bölümündeki "2rd17" kısmı, rastgele oluşturuluyor ve her alıcı da değişiklik gösterebiliyor.


Eğer kullanıcı dosyayı indirecek olursa, Bredolap kullanıcı bilgisayarında bir log dosyası ve isqsys32.exe adlı bir uygulama yerleştiriyor ve virüs hemen çalışmaya başlıyor. Saniyeler içerisinde kullanıcının bilgisayarını bir bot'a dönüştüren virüs, aynı sahte e-postayı yeni bulaştığı bilgisayar üzerinden göndermeye başlıyor.


Facebook yetkilileri, virüsün site üzerinden değil e-posta ile dağıtıldığı için bu konuda yapabilecek bir şeyleri olmadığını ama her Facebook kullanıcısının mutlaka Facebook'un güvenlik sayfasını ziyaret etmesi gerektiğini söylüyorlar.
Kaynak : Hürriyet




[ YENİ ] Planet 51 Run Mobile Game




Gezegen 51 Amerikan astronot Yüzbaşı Charles "Chuck" Baker topraklarda o ayak adıma ilk kişinin düşünme. like Chuck! Şaşırtıcıdır, o bu gezegende kim mutlu beyaz daraba dünyada yaşıyoruz küçük yeşil kişi tarafından, yerleşim olduğunu, tek korkusu bu yabancı istilacılara ... Chuck gibi tarafından işgal olacak bulur!




3250



e61



n5800



240x320n95



128x128



128x160



176x220



240x320 m600



240x320 K800





Net Lizard - 3D Shiver




Yepyeni bir oyun ile daha karşınızdayız , bu oyununu türü aksiyon - maceradır , bu oyundaki amaç aynı pc deki olduğu savaş oyunları gibi önümüze çıkan zombi ve yaratıkları öldürüp , leveleri geçip en yüksek puanları almaya gayret etmek , bu oyunda tam 10 tane 3 boyutlu bölümler var , oyundaki heyecana 3d ses efektleri ile desteklenmiş , ayrıca oyunu kaydedip sonra devam etme özelliğide bu oyunda sunulmakta aşağıdaki indirme linkleri Se ( Sonyericson ) modeline ait , yeni linkler çıkarsa hemen eklenecektir .İyi Eğlenceler











[ YENİ ] Digital Chocolate - Tower Bloxx New York



 




 


Çıkardığı birbirinden güzel oyunları ile dikkat çeken Digital Chocolate Şimdide Tower Bloxun New york versiyonu çıkardı oyundaki amaç new york sokaklarındaki engelleri teker teker aşıp hedefimize ulaşıp oyunu en yüksek puanla bitirmek , oyundaki grafikler ve etraftaki metaryeller oyun ile uyumlu olmuş ve ortaya güzel bir oyun çıkmış , Hepinize iyi eğlenceler !

İşte İndirme Linkleri


 

Nokia Versiyon

128x160 5200
http://www.mediafire.com/?jjyounyucla




208x208
http://www.mediafire.com/?4win0xdmwtm



n95 1mb version

http://www.mediafire.com/?e2d4conkiym



352x416 n80
http://www.mediafire.com/?lgryyodjuwm



Sony Ericsson Versiyon

128x160
http://www.mediafire.com/?lgmwmuotimz




176x220 k550
http://www.mediafire.com/?ju3mnkz4dyd



176x220 k700
http://www.mediafire.com/?mzymngkyodn


176x220 w810
http://www.mediafire.com/?z1wqz1awgzy



240x320 1mb w910










Konami - Pro Evolution Soccer 2010



Yepyeni bir oyunla daha karşınızdayız , bu oyundaki amacını bilmeyen yoktur sanırım aynı pc versiyonunda olduğu gibi kaleye gol atmak , bu pes 2010 geçmiş senedeki pes 2009 a göre gelişmiş ve oyuncular daha agresif ve mücadeleciler , alttaki linklerden telefonunuza uygun olanı indirip gönül rahatlağı ile kullanabilirsiniz , ve oyunu oynadıkça ben bu oyunu nerden indirdim diye düşünürürken bizi hatırlarsınız , pc de yaşadığınız heyecean artık cebinizde , hepinize iyi oyunlar ve iyi keyifler diliyoruz ..

DOWNLOAD LİNKLERİ REKLAMLARIN ALTINDADIR .. AŞAĞIDADIR ..









S40V1/V2/V3/V5 VERSİYON







S60V2 VERSİYON





S60V3 VERSİYON


S60V5 VERSİYON


SONY ERICSSON VERSİYON










[ YENİ ] Beershooter - Handy Games


Peynir! Hiç bir bira fest bira teslim çalışmaya düşündü? Şimdi susuz müşteriler için gerçekten çok özel bir hizmet sunmak için olası. Taze ve serin Bavyera bira doldurup çalışmaya başlamadan yüksek basınçlı bira blaster al. Bira çadır veya bira bahçesi, bu pasta hiçbir parçası olarak herkesin denemek istiyor. Olarak müşterilerine daha talep ediyorlar sen tipik atmosferi, geleneksel yiyecek ya da müzik eğleniyoruz daha fazla lezzetli bira. Bunun yerine kendinizi konsantre ve hassas bir ateş var. Sonraki müşteri bekliyor. Acele edin!
Download:







[ YENİ ] Filao Fried Chicken Reloaded

Yepyeni bir oyunla daha karşınızdayız , bu oyundaki amaç biraz çocuksu ama aramızda muhakka çocuk vardır , oyundaki amaç engelleri aşıp hedefe ulaıp en yüksek puanları kaydedebilmek , Fried Chicken Reloaded - ünlü Leo Far Kuzey tavuk maceralarını. Pek çok çözülmemiş sorunlar geri ünlü oyunun devamı Filao Fried Chicken ile vardır. On beş yeni düzeyi, yeni düşmanlar, büyük bir yeni grafik ve animasyon sizi oyundan zevk verecektir.
s60v3 Versiyon:
s40 Versiyon:
Sony Ericsson Vesiyon:




[ YENİ ] Silent Hunter : U-boat Aces (HandyGames)


Bir Alman yüzbaşı teğmen rolünü alın ve yukarıda sessiz bir avcı ve aşağıdaki komutu su! Kaçmasına destroyer ve Atlantik Okyanusu'nun derinliklerinde içine aşağı dalış pusu çalıştırmak için! Dikkatle hydrophone seslerini bilmediği gemi belirlemek için dinleyin ve avı planı! Siz deniz üzerinde sizin denizaltı navigasyon konum ve sonraki saldırı için hazırlamak tehlikeli derinlik ücretleri ve deniz mayını dikkat edin! En zor görevleri başarmak ve Kriegsmarine bir adam olmak en büyük savaş gemileri Sink! Herr Kaleun, ekibinizden siparişlerinizi bekliyor!




s60:

s60v3:

http://www.ziddu.com/download/7120117/SilentHunterU-boat240x320s60v3.jar.html

240x320-


s40:
http://www.ziddu.com/download/7120082/SilentHunterU-boatAces128x160s40.rar.html


128x160-


Sony Ericsson:
http://www.ziddu.com/download/7120089/SilentHunterU-boatAces128x160SE.rar.html


128x160-







Cumhuriyetimiz 86 Yaşında !




28 Ekim 2009 / 21:00
Harabeye dönmüş bir imparatorluğun küllerinden kurulan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk ulusuna armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti, 86 yaşına girmeye hazırlanıyor.







30 Ekim 1918'de Birinci Dünya Savaşı'ndan yenik çıkmış İmparatorluk, Mondros Mütarekesi'ni imzaladı. Bir ulusu tarih sahnesinde yeniden var eden Milli Kahraman, 31 Ekim günü Yıldırım Orduları Grup Komutanlığı göreviyle karargahın bulunduğu Adana'ya geldi. Mustafa Kemal, memleketin durumuna üzülüyor, bir çözüm yolu arıyordu.

10 Kasım 1918'de görevinden ayrılan Mustafa Kemal, Adana'dan trenle İstanbul'a hareket etti. Düşman, yurdun dört bir yanını işgal ediyordu. Türk milleti için acı dolu günler başlamıştı.

13 Kasımda İngiliz, Fransız, İtalyan ve Yunan gemilerinden oluşan İtilaf Ordusu, İstanbul'a gelerek karaya kuvvet çıkardı.

9 Kasım 1918'de İngilizler İskenderun'u, 12 Kasım 1918'de Fransızlar İstanbul'u, 6 Aralıkta İngilizler Kilis'i, 7 Aralıkta Fransızlar Antakya'yı işgal etti, ardından Mersin'e çıkarma yapmaya başladı. 23 Aralıkta Islahiye, Osmaniye, Bahçe, Hassa, Mamure'yi düşman çizmesi çiğnedi.

1 Ocak 1919'da İngiliz askerleri Antep'e girdi, 12 Ocakta Ermeni amaçlarına hizmet etmek için Kars'a yerleşti. 1 Şubatta Aydın demir yolu, İngiliz ve Fransız işgaline uğradı.

Takvim 22 Şubat 1919'u gösterirken Maraş İngilizlerin, 8 Martta Zonguldak Fransızların, 9 Martta Samsun, 24 Martta Urfa İngilizlerin, 28 Martta Antalya İtalyanların işgali altındaydı.

16 Nisan 1919'da Fransızlar, Afyonkarahisar istasyonunu işgal altına alırken, 20 Nisan 1919'da da Gürcü ordusu, Milli Şura kuvvetlerini bozarak Ardahan'a girdi.

MİLLİ MÜCADELEYE DAVET


İtilaf devletleri temsilcileri Paris'te toplandı. Yunanlıların İzmir'i işgali konusunda karar alındı ve 15 Mayısta, güzel İzmir, Yunan çizmesi altında ezilmeye başladı.

Mustafa Kemal, maiyetiyle 16 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile İstanbul'dan ayrıldı ve ertesi günü İnebolu'ya, 18 Mayısta Sinop'a vardı. 19 Mayıs 1919 tarihi, Türk ulusu için bir dönüm noktası oldu; Mustafa Kemal Samsun'a çıktı. Tarihçiler, o günü ''dünyanın en büyük ulusal mücadelelerinden birinin başlangıcı'' kabul etti. Artık geriye dönüş yoktu...
Genç Mustafa Kemal, Samsun'dan Havza'ya geldi. İşgaller devam ediyordu. Yunanlar, 26 Mayısta Manisa'ya, 27 Mayısta Aydın'a girdi. Damat Ferit Paşa, 17 Haziranda Paris Barış Konferansı'na, Osmanlı Devleti'nin barış isteklerini bildiren muhtıra gönderirken, öbür taraftan Mustafa Kemal, bundan dört gün sonra İstanbul'da bulunan tanınmış kimselere Amasya'dan mektup göndererek, milli mücadeleye davet ediyordu.

Mustafa Kemal Paşa, ulusu kurtarmak için dört koldan çalışmalara başlamıştı. 21 Haziranda Amasya Tamimi'ni yaveri Cevat Abbas'a dikte ettirdi. Ertesi sabah, Anadolu'daki mülki ve askeri makamlara tamim, şu tarihi sözlerle ulaştı:
''Vatanın tamamiyeti, milletin bağımsızlığı tehlikededir. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azmi ve kararı kurtaracaktır. Sivas'ta milli bir kongrenin acele toplanması kararlaştırılmıştır''...

Bu arada, Mustafa Kemal'in çalışmalarını engellemek isteyenler de boş durmuyordu. Posta ve Telgraf Umum Müdürü Refik Halit, 24 Haziranda telgrafhanelere ''Mustafa Kemal'in azledildiğini, bu sebeple telgraflarının kabul edilmemesini bildiren'' bir şifre gönderdi. Harbiye Nazırı Ali Ferit Paşa, 5 Temmuzda Mustafa Kemal Paşa'yı padişah adına İstanbul'a çağırdı.

Mustafa Kemal, Harbiye Nazırı'na şu yanıtı verdi:
''Vilayet-i Şarkiye ahalisi arasından çıkıp gelmek hususundaki yüksek tekliflerinizi yerine getirmede şahsi irademi kullanmaktan manen ve maddeten memnu bulunuyorum.'' Ardından, 14 Temmuzda ordudan istifa ederek, Erzurum Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin başına geçti.

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM


Milli mücadele hareketinin dönüm noktalarından olan Erzurum Kongresi, 23 Temmuz 1919'da toplandı.

Mustafa Kemal Paşa, 9 Ağustosta askerlik mesleğinden ihraç edildi. Mustafa Kemal'in rütbesinin kaldırılmasına, nişanlarının da geri alınmasına karar verildi. Erzurum Kongresi adına ilan edilen beyanname, 10 Ağustosta Erzurum'da Türk Basımevinde çoğaltılarak, binlerce nüsha halinde tüm yurda gönderildi.

Mustafa Kemal Paşa, Erzurum'da arkadaşlarına ''İstanbul, bir Amerikan mandasıdır tutturmuş gidiyor. Bu olmayacaktır. Türkiye istiklal bütünlüğüne sahip olacaktır. Hayır paşalar hayır, hayır beyefendiler... Manda yok, ya istiklal ya ölüm var'' diyordu.

Erzurum Kongresi'nin ardından, 4 Eylülde açılan Sivas Kongresi, 11 Eylülde son buldu. 10 maddelik Umumi Kongre Beyannamesi yayımlandı.

Milli mücadele tüm hızıyla sürerken, Osmanlı padişahı adına Damat Ferit ile İngiltere temsilcisi arasında İngiliz mandasının kabul edildiğine ilişkin gizli bir anlaşma imzalandı.

Düşman işgali sürerken, 30 Ekimde Urfa'ya giren Fransızlar, hiç beklemedikleri tepkiler alıyordu. 31 Ekim 1919'da Maraş'ta, Fransız askeri üniforması giymiş bazı Ermeniler taşkınlık yaptı. Tarihin ''Sütçü İmam'' diye yazacağı, Uzunoluk Camisi Müezzini Hacı İmam, duruma dayanamadı ve silahına sarıldı. Böylece yöredeki direniş hareketi başladı.

27 Aralık 1919'da Mustafa Kemal Paşa, Heyet-i Temsiliye üyeleriyle Ankara'ya geldi. 29 Aralıkta Mustafa Kemal hakkındaki askerlikten çıkarılma ve madalyalarının geri alınma kararı Meclis-i Vükela tarafından düzeltildi. Kendisinin istifa etmiş olduğu ve madalyalarının iadesi kararı alındı. Milli mücadele tüm hızıyla sürerken, takvim şöyle akıyordu:


Erzurum'da Mustafa Kemal'in Erzurum Mebusu seçildiğine dair mazbata düzenlenirken, 12 Ocak 1920 tarihinde İstanbul'da son Osmanlı Meclis-i Mebusan'ı açıldı.

İSTANBUL İŞGAL ALTINDA


16 Mart 1920'de saat 10.00'dan itibaren İstanbul'un askeri işgal altına alınacağına dair İtilaf Devletleri adına İngiltere, Fransa ve İtalya Yüksek Komiserleri'nin müştereken imzaladıkları nota, Sadrazam Salih Paşa'ya tebliğ edildi.İstanbul, artık işgal altındaydı.

Manastırlı Hamdi Efendi adındaki kahraman bir telgraf memuru, işgali Mustafa Kemal Paşa'ya iletti.

6 Nisan 1920'de ulusal mücadeleyi tüm dünyaya duyuran Anadolu Ajansı kuruldu. 21 Nisan 1920'de de Mustafa Kemal, vilayetlere Meclis'in 23 Nisan 1920 günü açılacağını bildirdi.

23 Nisan 1920'de Millet Meclisinin açılmasının ardından, ertesi günü Mustafa Kemal Paşa, Meclis Başkanlığına seçildi.

9 Mayıs 1920... Meclis adına Mustafa Kemal imzasıyla Anadolu Ajansı aracılığıyla İslam alemine şu beyanname iletildi:


''Orduyu terhis etmek, köylülere Kuvay-ı Milliye'yi asi tanıtmak, milleti kendisine şeref veren, en asil ve civanmert evladına karşı şüphe ve tereddüte düşürmek, sulhu hazırlamak için İngiliz emri altında çalışan vatansızların ilk işi oldu''.

11 Mayıs 1920 tarihinde Mustafa Kemal Paşa, İstanbul'da Divan-ı Harb tarafından idama mahkum edildi.

TBMM Hükümeti ile Fransız hükümeti arasında imzalanan 20 günlük ateşkes anlaşması yapılırken, 10 Ağustos 1920'de İstanbul Hükümeti ile İtilaf Devletleri arasında Sevr Anlaşması imzalandı.


Bu arada, Ermeniler ile Gümrü Anlaşması'na da imza koyuldu.

VE ZAFER

Ulusun topraklarını savunma mücadelesi, 10 Ocak 1920'de İnönü mevzilerinde Yunanlarla şiddetli çarpışmaların ardından 1. İnönü Zaferi'nin kazanılmasıyla başarıya ulaşmaya başlamıştı.

20 Ocak 1920'de ilk Teşkilat-ı Esasiye Kanunu kabul edilirken, 5 Şubatta TBMM'nin gizli oturumunda Londra Konferansı'na Ankara Hükümeti adına heyet gönderilmesi ve heyetin Meclis üyelerinden oluşması kararlaştırıldı. 6 Şubatta Bekir Sami Bey başkanlığındaki heyet, Ankara'dan hareket etti ve 21 Şubatta başlayan konferans, 12 Martta sona erdi.

TBMM Hükümeti ile Rusya arasında 16 Martta Moskova Anlaşması imzalandı. Masa üzerindeki zaferleri, meydanlardaki zaferler izliyordu. 1 Nisanda 2. İnönü Zaferi kazanıldı. Mustafa Kemal'i geniş yetkilerle ve 3 ay süreyle Başkumandanlık tevcih eden kanun, 5 Ağustosta TBMM'de kabul edilirken, 23 Ağustos 1920 günü Yunan ordusu taarruza geçti ve Sakarya Meydan Muharebesi başladı.

Günlerden 26 Ağustos... Başkomutan Mustafa Kemal Paşa'nın emri geldi:
''Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz''...

13 Eylülde Sakarya Meydan Muharebesi sona ermiş, düşmanın Sakarya Nehri'nin doğusunda imha edilmesiyle zafer kazanılmıştı. Mustafa Kemal Paşa'nın emriyle 14 Eylülde genel seferberlik ilan edildi. Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, 19 Eylülde ''Gazi'' unvanı ve mareşal rütbesini aldı.

Yeni yılın başlangıcında Mersin ve Adana düşman işgalinden kurtulmuştu. Dört bir bucak Türk topraklarının düşman çizmesi altındaki esareti birer birer sona eriyordu. 26 Ağustosta saat 05.30'da topçu ateşiyle Kocatepe'den Büyük Türk Taarruzu başladı. Türk süvarileri, 9 Eylülde İzmir'e girdi ve Kadifekale'ye Türk bayrağı çekildi.

Mudanya Konferansı, 3 Ekim 1922'de başladı. Mütareke, 11 Ekimde imzalandı ve 15 Ekimde yürürlüğe girdi. TBMM, 1 Kasımda bir devri sona erdirdi. Hilafet ve saltanatın birbirinden ayrılarak, saltanatın lağvına karar verilmişti.

TBMM Hükümeti, 5 Kasım sabahı idareye el konulduğuna dair Ankara hükümeti kararını Refet Paşa aracılığıyla İstanbul Hükümeti'ne tebliğ etti: ''5 Kasım 1922 öğle vaktinden itibaren İstanbul'un idaresine el konulmuştur.''

Vahdettin'in halifelikten uzaklaştırıldığına dair Şeriye Vekili Vehbi Efendi, 18 Kasımda fetva çıkardı. Ulusal Kurtuluş Savaşı sona ermiş, şimdi sıra zaferin masa başında kazanılmasına gelmişti.

Lozan Konferansı, 20 Kasım 1922 tarihinde açıldı. Konferans, 4 Şubatta 2 ay süren görüşmelerden sonra kesintiye uğradı. Daha sonraları, milli mücadelenin kahramanlarından İsmet Paşa, yumruğunu masaya vurarak, istediklerini kabul ettirecek ve büyük bir zafere imza atacaktı.

25 Ağustosta itilaf kuvvetleri, Lozan Anlaşması gereğince İstanbul'u boşaltma hazırlıklarına başladı ve 27 Ekimde Halk Fırkası Meclis Grubu, Mustafa Kemal Paşa'nın başkanlığında toplandı.

Akşam Çankaya'da yemek esnasında Mustafa Kemal Paşa, hazır bulunanlara müjdeyi verdi: ''Yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz,''

Tarih 28 Ekim 1923... Bütün hazırlıklar bitmiş ve 29 Ekim günü gelmişti. Mustafa Kemal Paşa'nın Cumhuriyet kurulması teklifi, Halk Fırkası toplantısında kabul edildi. Halk Fırkası toplantısından sonra Büyük Millet Meclisi, saat 18.00'de toplandı ve Kanun-u Esasi Encümeni tarafından Cumhuriyet teklifi mazbatası hazırlandı.

Büyük Millet Meclisinde Teşkilat-ı Esasiye Kanunu'nun bazı maddeleri değiştirildi. Türkiye Devleti'nin hükümet şeklinin Cumhuriyet olduğu ''Yaşasın Cumhuriyet'' sesleri arasında kabul edildi.

Büyük Millet Meclisi'nde gizli oyla Cumhurbaşkanı seçimi yapıldı. Ankara Mebusu Mustafa Kemal Paşa, oylamaya katılan 158 mebusun tümünün oyunu alarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı oldu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Paşa, başbakanlığa Malatya Mebusu İsmet Paşa'yı atadı. İsmet Paşa Kabinesi kuruldu.

Halk, sokaklarda ellerinde bayraklarla genç Cumhuriyet'i kutluyordu. Esaret sona ermiş, şimdi büyük mücadelenin ardından hiç de kolay kazanılmayan bağımsızlığı kutlamaya sıra gelmişti. Can verilip, kan dökülmüş, bedel ödenmişti. Ancak artık sokaklarda düşman çizmelerinin sesi yoktu, sokaklar ''Yaşasın Cumhuriyet'' sesiyle çınlıyordu.





GlobeSoft Al-Moazen v2.00 S60v3 SymbianOS9 Unsigned

Al-Moazen 2, Yapın sadece iki Ezan sesleri ile, ancak sizin gibi Ezan seçebilirsiniz Qebbla şimdi pusula kolaylaştırır Sun yönü içerir. Bunu henüz çok yararlı ve kullanışlı bir uygulama basittir. Müslümanlar tüm dünya onların namazı zamanı hatırlıyorum yardımcı olur. Nerede olursa olsun yaşamak yok. Al-Moazen iki dilli bir arayüz ile gelir; Arapça ve İngilizce tüm Müslümanlar, Arapça ve non-Arapça hoparlörleri uygun. Sadece söylemek Aksoy Moazen nerede yaşıyor ve otomatik olarak doğru zamanda size hatırlatır ve siz yerde kıble yönünü gösterir kendini ayarlar.
Uyumlu cihazlar
Nokia N95 (S60 3rd Edition), Nokia E65, Nokia E61i, Nokia N80 (S60 3rd Edition), Nokia N71 (S60 3rd Edition), Nokia N73, Nokia N93i (S60 3rd Edition), Nokia 5700 (S60 3rd Edition), Nokia E60 (S60 3rd Edition), Nokia E61(S60 3rd Edition), Nokia E70 (S60 3rd Edition), Nokia 6290 (S60 3rd Edition), Nokia 5500d (S60 3rd Edition), Nokia N76 (S60 3rd Edition), Nokia N91 (S60 3rd Edition), Nokia E50 (S60 3rd Edition), Nokia 6110 Navigator, Nokia E90 Communicator, Nokia N75 (S60 3rd Edition), Nokia 6120 Classic, Nokia N91 8Gb (S60 3rd Ed.), Nokia 3250 (S60 3rd Edition), Nokia E62 (S60 3rd Edition), Nokia N77 (S60 3rd Edition




Qplaze - Retro games 2 10 in 1

Sen-ölmek hiç oyun özledin mi? Telefonunuz için tek zamansız klasikleri on oyun severler için yeni bir hediye! Yeni deriler ve gerçek hayranlar için awesome basit oyunu.
Oyun özellikleri: Ten farklı bir oyun ve yetenek skins değiştirmek için; Basit ve yeni temsil şık grafik Nice music oyun eşlik eden Basit ve kolay tüm oyunların kontrolleri anlamak içinTüm telefonlarda - Mükemmel çalışma hızı En sevdiği oyun ve hiçbir gereksiz elemanları Oyun dokuz dillerde de mevcuttur:, Ukraynaca, İngilizce, İtalyanca, Almanca, Çekçe, Lehçe, Fransızca, İspanyolca, Rusça.

S40V1/V2/V3/V5 VERSİYON

S60V2 VERSİYON
SONY ERICSSON VERSİYON













Facebook'a Yeni Arayüz!

28 Ekim 2009 / 08:10


Facebook, Twitter' benzediği yönündeki eleştirilerden ders çıkarmış gibi görünüyor ve daha özgün bir tasarıma doğru adım atmayı sürdürüyor.
Facebook, Twitter' benzediği yönündeki eleştirilerden ders çıkarmış gibi görünüyor ve daha özgün bir tasarıma doğru adım atmayı sürdürüyor. Şimdi de, eskisinden daha kolay kullanılabilen ve daha zarif bir arayüz geliştirildi.

Facebook'un yeni arayüzü, adeta ortadan ikiye ayrılmış ve birbirini tamamlayan iki farklı menü gibi görünüyor. Bir yerde videolar ve benzer şeyler bulunurken, diğer yanda profil bilgileri yer alıyor. Anlık haberleri görmek için yukarıdaki "canlı güncellemeler" tuşuna tıklamak gerekiyor. Eskisine göre özgün olan arayüzü ile Facebook, olumlu eleştiriler topluyor.


kaynak : pcworld




Çalışma masası ve bilgisayar, başarıyı artırıyor





Çalışma masası ve bilgisayar, başarıyı artırıyor

























Türkiye'de yapılan bir araştırmada, kendine ait bilgisayarı ve çalışma masası olan öğrencilerin, bunlara sahip olmayan akranlarına göre daha başarılı oldukları belirlendi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Uluslararası 5. Balkan Eğitim ve Bilim Kogresi'nde, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Demir ile aynı bölüm Araştırma Görevlisi Serpil Kılıç ve GENAR Araştırma Danışmanlık şirketi analistlerinden Özer Depren tarafından bir bildiri sunuldu. Bildiride, öğrencilerin matematik başarısı üzerine hangi faktörlerin ne derece etkili olduğunun belirlenmesi amacıyla yaklaşık 4 bin 500 ilk ve orta dereceli okul öğrencisi üzerinde araştırma yapıldığı kaydedildi.


Araştırmada, anne ve babanın eğitim düzeyi, ailenin sosyo-ekonomik statüsü, öğrencinin okuduğu okul türü, matematiğin öğrenci için önemi gibi faktörlerin, çocuğun matematik performansı üzerinde nasıl bir etkiye sahip olduğu değerlendirildi.


-ANADOLU, FEN VE ANADOLU MESLEK LİSELİLER,


DÜZ LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN DAHA BAŞARILI-


66 ilköğretim, 241 çok programlı lise, 520 Anadolu lisesi, 43 fen lisesi, bin 388 meslek lisesi, 171 Anadolu meslek lisesi, bin 955 düz lise öğrencisi toplam 4 bin 384 çocuğa, ''matematiğin kendileri için önemi, ebeveyn eğitim düzeyi, bilgisayar sahipliği, kendine ait çalışma masası sahipliğine'' ilişkin sorular yöneltildi.


Verilen cevaplar değerlendirildiğinde, Anadolu liseleri, fen liseleri ve Anadolu meslek liselerine devam eden öğrencilerin düz lisede okuyan bir öğrenciye oranla başarılı olma ihtimali 51 kat olarak belirlendi.


-ÇALIŞMA MASASI 2, BİLGİSAYAR 1 KAT BAŞARIYI ARTIRIYOR-


Aynı değerlendirmede, öğrencinin kendine ait çalışma masasına sahip olmasının başarısını 2 kat, bilgisayarının olmasının ise 1 kat artırdığı sonucu ortaya çıktı.


Araştırmada, bilgisayar sahipliğinin tek başına başarıyı etkileyen bir faktör olmadığı, bilgisayarın ne amaçla kullanıldığının önemli olduğunun altı da çizildi. Bilgisayarın sadece internet ve eğlence için kullanılmasının, öğrencinin başarısını düşürdüğü belirtildi.


Ülkedeki okul türleri arasındaki başarı farklarının bir kez daha görüldüğüne işaret edilen sonuç bölümündeki değerlendirmede ise çalışma masası ve bilgisayara sahip olmanın başarıya etkisinin bu araştırmayla görüldüğü belirtildi.


Türkiye'deki her ailenin sosyo-ekonomik durumunun çalışma masası ve bilgisayar imkanlarını sağlayamayacağı gerçeğinin altı çizildi. Araştırmanın, öğrencilerin evlerinde çalışma masası ve bilgisayar bulunmasa dahi, okullarında bu imkanlara sahip olabilmeleri için devletin, coğrafi bölge ayırmaksızın her yöreye yatırım yapmaya elverişli bütçe planları yapması gerekliliğini ortaya çıkardığı kaydedildi.









Beşiktaş'a sürpriz golcü




Süper Lig'de ve Şampiyonlar Ligi'nde yeniden iddialı duruma gelmesi Demirören'i hırslandırdı ..




Beşiktaş'ın hem Turkcell Süper Lig'de hem de UEFA Avrupa Ligi'nde yeniden iddialı duruma gelmesi başkan Yıldırım Demirören'i daha da hırslandırdı. Ocak ayında yapılacak kongrede yeniden başkan seçilmeye kararlı olan Demirören seçim kozu olarak müthiş bir ismi transfer gündemine aldı. Yıldırım Demirören, geçen sezon 28 golle Bundesliga Gol Kralı olan süper sambacı Grafite için kolları sıvadı. Başkan Demirören'in, Milan kulübünün de ilgilendiği 30 yaşındaki golcü için 10 milyon euro'yu gözden çıkardığı öğrenildi.





Apple'ın Windows 7 aşkı!













Apple'dan Windows 7 desteği.



Apple bir yandan Windows 7'yle dalga geçen reklamlar yapıyor, diğer yandan ise.



Apple en son reklamlarıyla Windows tarihiyle dalga geçmesine ve Windows 7'yi Windows ME ile kıyaslamasına karşın Windows 7 desteği sunacak.







Apple'ın meşhur olan reklamları Windows tarihinin pek popüler olmayan yazılımlarıyla Windows 7'yi ilişkilendiriyor. Windows Vista, ME ve 2.0 ile dalga geçen reklamlar Windows 7'nin çıkışından önce başlamıştı.







Apple, Microsoft'un en popüler yazılımlarından olan Microsoft Office için Mac desteği sunuyor. Son 3 yıl içerisinde Mac üzerinde en popüler yazılımlar arasında Windows XP ve Windows Vista yer alıyordu.







Apple'ın sunacağı yeni destek ise Windows 7 Boot Camp desteği olacak. Bu sayede Apple bilgisayarlara Windows 7 kurulabilecek. Apple MacBook sahipleri resmi Windows 7 desteği istiyordu, bu kararla onlar da mutlu olacak, hem de bu yıl bitmeden. Ancak bütün Mac'ler için değil. 2006'dan önce çıkan eski iMac'ler ve MacBook Pro'lar bu özelliği desteklemeyecek. Bunun sebebi de pek açık değil, çünkü bu bilgisayarlar teorik olarak Windows 7'yi çalıştıracak özelliklere sahipler.

kaynak : veteknoloji.com






[Handy Games] 1941 Frozen Front

Mobil strateji oyunlarının dönemi başladı! 8 büyüleyici misyonlarına sizi bozguna rakibin birimleri koymak denemek gerekir. Güçlü tankları, tam araç ve piyade bu zorlu görevi ile size yardımcı olabilir. Kar kullanın kaplı arazi sizin yararınıza ve stratejik akıllı hareket ettirin. Bir flaş gibi her düşman ateş menzili içinde hızlı grev emin olun. Adım adım you will olsun yakın düşman karargahına - ve beceri bazı şanslar birlikte zafer için ordu neden olacaktır!
İndirme linkleri ;








Copyright @ 2013 Telefon oyunları - Cep telefonu oyunları - Android oyunları. Designed by Templateism